Blogs

Welkom bij mijn blogs! Ik schrijf met veel passie over verschillende onderwerpen. 

Studeren

Na mijn middelbare school, waar ik de MAVO heb gedaan, ben ik de MBO opleiding Travel & Hospitality gaan doen. Ik had in het begin geen idee wat ik wilde, maar mijn interesses in reizen en het werken met klanten waren er wel. Geluk heb ik zeker gehad, want ik heb echt een goede keuze gemaakt. Mijn passie voor het vak is meer gegroeid en heb ook veel kennis opgedaan tijdens meerdere stages. Na 3 jaar MBO was ik er nog niet klaar voor om fulltime te gaan werken. Daarom heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan met de HBO opleiding Management Toerisme. Hier leer ik ook meer over het management gedeelte en dit vind ik mega interessant. De planning is om in 2022 af te studeren!

Ik wil jullie studietips geven die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

 

Sporten

Sporten is een groot onderdeel van mijn leven en ik doe het met veel plezier. Van mijn 6de tot mijn 19de heb ik altijd paardgereden en toen ik daarmee stopte, ben ik fanatiek begonnen in de sportschool. Ik heb in de afgelopen jaartjes kennis opgedaan omtrent fitness en wil jullie alles leren wat ik al weet en wat ik nog ga leren. Van mijn favoriete oefeningen tot waar je op moet letten!

 

Voeding

Mijn relatie met voeding is niet altijd even goed en ook niet altijd even goed geweest. Ik ben mezelf steeds bewuster hiervan en weet steeds beter wat mijn lichaam nodig heeft. Hierdoor is mijn relatie met voeding ook beter geworden. Dit proces is voor iedereen anders, maar ik wil jullie graag leren wat ik heb geleerd.

Een aantal jaar geleden had ik regelmatig buikpijn en wist niet waardoor dit kwam. Na veel en lang onderzoek hadden ze niks specifieks kunnen vinden en geconstateerd dat ik PDS (prikkelbaardarm symdroom) heb. Ik ben hiervoor naar een diëtiste geweest en een tijdje het FODMAP-dieet gevolgd. Uiteindelijk blijkt dat ik snel reageer op tarwegluten. Hierdoor eet ik ook voor een groot deel geen tarwegluten, maar juist speltgluten. 

Verder zal ik hier mijn favoriete recepten delen die ik de afgelopen jaren (regelmatig) maak!

 

Mindset

In de aflopen jaren heb ik geleerd dat mindset echt de key is om dingen te doen en te bereiken. Je kan jezelf letterlijk ziek denken, maar dat betekent dus ook dat je jezelf sterk kan denken. Als jij een goede, positieve mindset hebt dan kan je alles doen en bereiken wat je wilt. Natuurlijk is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan en zijn er genoeg tegenslagen. Ik wil gaan schrijven over hoe mijn mindset is veranderd door de jaren heen en waarom. Het is namelijk ontzettend belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. En nee, ik ben geen psycholoog, maar wel iemand die het ook nog moeilijk vindt om nee te zeggen en haar eigen gezondheid bovenaan de prioriteitenlijst te zetten. Hierin kunnen we samen leren en progressie maken.

 

Life

Naast alle onderwerpen speelt er nog wel meer in mijn leven. Zo ben ik spiritueel aangelegd, catmom en wil ik ook wat schrijven over de reizen die ik heb gemaakt. Verder zal ik hier de meer random blogs plaatsen, die niet echt in één van de bovenste categorieën passen.