Stoppen met de pil en koperspiraal laten zetten; deel 1

Steeds vaker hoor en lees ik over vrouwen die een spiraaltje hebben laten zetten. Ook hoor ik nog steeds vaak vrouwen die het willen maar niet durven. Onder de laatste groep hoorde ik een tijdje. Graag wil ik hier mijn persoonlijke ervaring delen met het laten zetten van een spiraal, en daarbij vermelden dat dit puur gebaseerd is op mijn eigen ideeën en gevoelens. Wellicht kan het je helpen met het beslissen of jij een spiraal wilt of juist niet.

Lees meer »

Doe jij wat je leuk vindt?

Wat doe je voor dingen op een dag? Zijn dit dingen waar je blij van wordt? Of doe je het voor iemand anders? Een vaag onderwerp zal je misschien denken. Maar dat is het niet. Bij mij op school krijg ik steeds meer mee dat je moet doen wat je leuk vindt, wie je bent als persoon en wat je wilt bereiken in het leven.

Lees meer »

Een gezonde levensstijl tijdens je studentenleven

We zijn jong, willen lekker drankjes doen met vrienden en niet nadenken hoeveel calorieën erin zitten, maar krijgen ook het beeld dat we allemaal slank moeten zijn met een sixpack. Dit zorgt voor nodige stress en mogelijk een negatief zelfbeeld. Dit is daarom dan ook geen reden om het wel te doen. Maar wil je graag wat gezonde gewoontes toe gaan voegen omdat JIJ dit wilt? Lees dan vooral verder. 

Lees meer »

Volle maan

Voel je je wat emotioneren de afgelopen dagen? Ben je meer in jezelf gekeerd? Sneller geïrriteerd en ongeduldig? Veel dromen gehad of juist slecht geslapen? Dit kan allemaal te maken hebben met de energie van de volle maan die was in de nacht van 20 september op 21 september.

Lees meer »

Op jezelf gaan wonen

Vanaf dat we jong zijn weten we dat we op ten duur een keer uit huis gaan en op ons zelf gaan wonen. Op dat moment zien we vaak ook alleen maar de voordelen hiervan in. Zelf bepalen wanneer we naar bed gaan, wat we gaan eten, wanneer we onze kamer opruimen etc. Maar wanneer het zover komt, komt er zo veel meer bij kijken dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Lees meer »