Volle maan

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 20:20

Voel je je wat emotioneren de afgelopen dagen? Ben je meer in jezelf gekeerd? Sneller geïrriteerd en ongeduldig? Veel dromen gehad of juist slecht geslapen? Dit kan allemaal te maken hebben met de energie van de volle maan die was in de nacht van 20 september op 21 september.

De volle maan is een moment waarop de maan op haar krachtigst is. Hier staat ze tegenover de zon. De maan en de zon zijn verantwoordelijk voor de kracht van eb en vloed. Met andere woorden heeft de aantrekkingskracht van beide effect op het water. Wij als mensen bestaan voor een groot deel uit water, dus het is niet gek dat deze kracht effect heeft op ons.

Niet iedereen voelt het, of is er zich van bewust. Maar ben je nieuwsgierig hoe dit werkt? Doe lekker wat meer onderzoek. Zelf vind ik het oprecht zo’n interessant en bijzonder onderwerp. Soms heb ik niet door dat het alweer volle maan is geweest, maar als ik er dan achter kom na een paar dagen heb ik een ‘ohja dat verklaard mijn gevoelens’ momentje.

Iedere volle maan ervaar ik wel anders. Dit komt omdat de volle maand iedere maand in het teken staat van een ander sterrenbeeld. Afgelopen nacht stond ze in het teken van vissen. Dit heeft alleen niks te maken met de personen die geboren zijn tussen 19 februari en 20 maart, maar puur met de eigenschappen die horen bij dit sterrenbeeld. Zo zijn vissen over het algemeen gevoelig, vriendelijk en beleven hun emoties erg diep. 

Ben je hooggevoelig (high sensitive) net zoals mij? Dan ervaar je de energie van de volle maan nog intenser. De prikkels en energieën die ik tegenkom door de dag heen ervaar ik deze dagen (van 2 dagen voor tot en met 2 dagen na de volle maan) heftiger dan ik ze normaal zou ervaren. Ik ben sneller moe doordat alles wat meer binnenkomt. Verder voel ik me wat onrustiger, loop ik sneller over, kan ik me minder goed concentreren en komen emoties heftiger binnen. Klinkt erg negatief, maar ik probeer er een andere kijk aan te geven. Eén keer per maand wordt ik even teruggetrokken en bijna gedwongen om even te reflecteren op de afgelopen tijd. Uiteindelijk is het prettig om even weer diep in jezelf te hebben gekeken.

Hoe je om kan gaan met de volle maan? Accepteer als eerste dat het zo is, want we kunnen er echt niks aan veranderen. De maan is er nu eenmaal en wanneer je haar schoonheid gaat inzien, kan je de kracht die ze geeft waarderen. Vervolgens is het een korte periode waarin we in onszelf kunnen keren en moeten we toch echt even goed zorgen voor onszelf in deze dagen. Dat moet altijd, maar met volle maan wordt je bijna direct gestraft als je het niet doet. Zet een stapje terug als het moet en zeg een keer nee wanneer je geen zin hebt.

De volgende volle maan gaat plaatsvinden op 20 oktober 2021 en zal in het teken ram staan. Een interessant en eigenwijs sterrenbeeld.

Wees lief voor jezelf en voor elkaar.

 

Liefs, Shirley Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Monica
2 jaar geleden

Weer heel goed geschreven lieffie.