Doe jij wat je leuk vindt?

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 14:27

Wat doe je voor dingen op een dag? Zijn dit dingen waar je blij van wordt? Of doe je het voor iemand anders? Een vaag onderwerp zal je misschien denken. Maar dat is het niet. Bij mij op school krijg ik steeds meer mee dat je moet doen wat je leuk vindt, wie je bent als persoon en wat je wilt bereiken in het leven.

Vanuit de maatschappij wordt er een bepaald beeld opgelegd waar we aan moeten voldoen. We moeten gaan studeren en dan vervolgens moeten we gaan werken. We moeten ons steentje bijdrage aan de samenleving en het milieu. We moeten zoveel. Dat woord ‘moeten’ is gewoon erg naar. Laten we die gaan vervangen met het woord ‘willen’. Welke dingen blijven er dan nog over in jouw leven?

Bij mij is dit een onderwerp wat nu vaak door mijn hoofd gaat. Bewust gaan nadenken over de dingen die ik doe en of deze acties een bijdrage hebben in mijn geluk.

Natuurlijk begrijp ik dat er zonder geld, geen eten op de plank komt. Ik dat geval bedoel ik meer, GA je iedere dag naar je werk, of MOET je iedere dag naar je werk.

Het leven is kort en kan ieder moment voorbij zijn. Laten we onze dagen meer gaan vullen met dingen die we willen en minder met dingen die we moeten.

Kort maar krachtig op deze mooie zondag. Deze foto heb ik trouwens gemaakt tijdens een heerlijke wandeling door de polder.

 

Liefs, Shirley Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.