Iedere wie, wat, waar, hoe vraag beantwoorden, of je gevoel volgen?

Op school leren we om altijd een goed plan te maken. Al helemaal als je je eigen bedrijf wilt beginnen. Het internet staat vol met stappenplannen die nodig zijn om te starten, winst te maken, klanten te trekken etc. Maar wat nou als hier een hele belangrijke stap wordt vergeten. Doen wat je blij maakt zou eigenlijk stap 1 moeten zijn, toch?

Lees meer »

Gemotiveerd blijven in de donkere wintermaanden

Buiten wordt het steeds kouder, natter en donkerder. Officieel begint de winter pas over een maand, 21 december, maar toch voelt het al aan als winter. De donkere dagen vallen mij altijd best zwaar. Op schooldagen ga je met donker weg en kom je met donker thuis. Heel aantrekkelijk om vervolgens op de bank te ploffen, onder een dekentje te kruipen en daar de hele avond niet vanonder te komen. Alleen voor een zak chocolade kruidnoten natuurlijk. Maar om de doelen te bereiken die we willen bereiken, is dat niet iets wat we iedere avond kunnen doen.

Lees meer »

Om hulp vragen als het even niet zo goed gaat

Oprecht hoop ik dat heel veel van jullie eigenlijk niks hieraan hebben. Alleen uit de praktijk weet ik dat zo veel mensen hiermee worstelen. Het wordt als zwak ervaren om je gevoelens te uiten en om aan te geven dat het minder met je gaat. Alleen ik wil dat je vanaf nu weet dat dit niet zwak is, maar juist heel erg sterk! Ik ben een open boek, maar dit blijft een lastig onderwerp. Daarom wil ik het bespreekbaar maken. Zodat anderen zich niet alleen voelen.

Lees meer »

Negatieve gedachten omzetten

Gedachtes zijn er altijd. Alleen waarom zijn deze vaak negatief? We leven in een maatschappij waar zoveel mensen zo snel oordelen, en dat is dan vaak alleen nog maar op je uiterlijk. Ik geloof erin als je je focust op de positieve dingen in het leven, dat deze zullen groeien en je leven er positiever uit zal zien. Maar hoe doe je dit?

Lees meer »