Iedere wie, wat, waar, hoe vraag beantwoorden, of je gevoel volgen?

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 09:59

Op school leren we om altijd een goed plan te maken. Al helemaal als je je eigen bedrijf wilt beginnen. Het internet staat vol met stappenplannen die nodig zijn om te starten, winst te maken, klanten te trekken etc. Maar wat nou als hier een hele belangrijke stap wordt vergeten. Doen wat je blij maakt zou eigenlijk stap 1 moeten zijn, toch?

Op vrijdag 17 december ben ik vanuit school op bezoek geweest bij Lichtjes aan de Haven in Schoonhoven voor een interview met Kitty. Zij is het masterbrein achter dit geweldige bedrijf en wij kregen een kijkje in haar manier van werken. De informatie was voornamelijk bedoeld om te gebruiken voor onze schoolopdracht, maar de inzichten die ik heb opgedaan vond ik zo inspirerend dat ik ze graag met jullie wil delen.

De middag is begonnen in het gezellige koffietentje Basta Coffee. Wanneer je door de gezellige straatjes van Schoonhoven loopt, is het niet te missen. Een tip van mij, wanneer je in de buurt bent en wanneer alles weer open is, ga hier eventjes langs voor koffie met gebak of een heerlijk broodje. Je kan dus al wel raden wat wij daar hebben gedaan.😉

Schoonhoven is een gezellig stadje met smalle straatjes en een gracht. Het pand van Lichtjes aan de Haven ligt aan deze gracht en als je binnenstapt voel je je direct thuis. Er zijn drie ruimtes en allemaal warm aangekleed met kussentjes, kaarsen en houtelementen. Toen wij aankwamen was er net een yogales geweest, maar er worden ook meditaties en ceremonies gegeven. Op de website staat de volledige agenda en die is echt de moeite waard.

Kitty heeft ons meegenomen in het opstarten en runnen van Lichtjes aan de Haven, en dit doet ze heel anders dan veel ondernemers. De keuzes die ze maakt, maakt ze allemaal vanuit het gevoel dat ze er blij van wil worden en ze gebruikt affirmaties. Haar grootste levensdoel is blij zijn. Persoonlijk denk ik dat we dat allemaal willen, maar vaak niet durven. Dat is ook een grote reden voor haar geweest, anderen te helpen door middel van de dingen die ze aanbiedt. Kitty heeft dus niet het hele stappenplan gevolgd, maar door middel van affirmaties voorgesteld hoe haar leven kan zijn en of ze daar blij van wordt.

Het belangrijkste inzicht wat ik heb gekregen door het gesprek met Kitty is dat de grootste spiritualiteit die er bestaat blij zijn is. Iets wat we allemaal willen. Om daar te komen zal je zo nu en dan uit je comfort zone moeten stappen, eerlijk moeten zijn tegen jezelf over waar je echt gelukkig van wordt en jezelf zijn. Door jezelf te zijn ben je het mooiste en trek je de juiste mensen aan die bij je passen en die je helpen om bij je grootste doel te komen. Je kan dus werkelijk je eigen geluk als graatmeter gebruiken voor je eigen bedrijf. Daarnaast vind ik het heel inspirerend hoe Kitty vertelde over het samenwerken met andere ondernemers. Vanuit mijn perspectief zag ik altijd alleen maar ‘concurrentie’ tussen ondernemers. Maar integendeel, door samen de krachten te bundelen komen er soms mooiere dingen uit.

Natuurlijk klinkt dit allemaal heel makkelijk en zal er zeker geld verdient moeten worden om brood op de plank te krijgen. Het punt is dus wanneer je je geld verdient door te doen waar je blij van wordt, het niet meer voelt als ‘moeten werken’. Het enige wat je dan voelt is geluk.

Neem zeker een kijkje op de website van Kitty, wie weet zit er wat tussen wat bij jou past.

Lichtjes aan de Haven – Kom tot jezelf…

 

Liefs, Shirley Zoë


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Kitty de Laet
een jaar geleden

Wat een mooie weergave van ons gesprek heb je geschreven zeg, echt knap! Super leuk om te lezen. Groetjes en tot later! Kitty.