Zo begon mijn fitness-journey

Gepubliceerd op 15 augustus 2021 om 21:40

Iedereen begint ergens met zijn of haar journey. Voor iedereen is dit ook anders, en dat is ook helemaal oke! Probeer daarom ook niet je eigen te vergelijken met anderen, maar juist inspiratie op te doen bij andere en om nieuwe dingen te leren. We bewandelen allemaal onze eigen weg!

Sinds 2018 ben ik begonnen met fitnessen. Dit was in het begin maar 1 keer per week, om te kijken of ik het leuk vond en dit deed ik naast het paardrijden (lees hier over mijn paardenjaren). Toen ik in de zomer van 2018 ben gestopt met paardrijden, heb ik het fitnessen verder opgepakt. Want ja, ik vond en vind het echt leuk!

Ik ben altijd wel op zoek naar een uitdaging en dat zag ik ook in fitness. Zoals vele wilde ik eerst alleen maar afvallen en lag mijn focus veel op cardio met lichte gewichten. Natuurlijk deed dit iets met mijn lichaam en hier was ik op dat moment ook tevreden mee. Door mijn paarden verleden heb ik altijd sterke benen gehad en kwam ik er snel achter dat ik zwaarder kon trainen.

Mijn vriend deed al wat langer fitnessen en had al heel wat kennis opgedaan. Zo gingen we de eerste jaren bijna altijd samen sporten, en heb ik veel van hem geleerd over mijn techniek en verschillende oefeningen. Door mijn enthousiasme ging ik zelf ook meer research doen op internet naar effecten van (zwaar) sporten, cardio en hoe je voeding dit ook beïnvloed.

Het is een echte journey geweest met veel ups en downs. Want ik heb ook niet altijd zin gehad, of was ook periodes minder gemotiveerd. Dit hoort erbij, want zo gaat bijna alles in het leven.

Sporten is echt iets waar ik mezelf helemaal in kan uiten en waardoor ik me ontzettend goed voel. Het vertrouwen in jezelf en in je lichaam is echt een goed gevoel. De focus ligt voor mij nu volledig op zwaar trainen en dit gaat erg lekker. 

 

Waar ligt bij jou de focus op?

 

Liefs, Shirley Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.