Voorbereiden op je nieuwe schooljaar

Gepubliceerd op 15 augustus 2021 om 21:39

Heerlijk die zomervakantie. Als het goed is, is dit mijn laatste hele lange zomervakantie. Want straks als ik ga werken, heb je niet zomaar zoveel weken achter elkaar vrij. Echt even genieten dus! Maar hoe bereid je je nu goed voor op je nieuwe schooljaar?

Het liefste wil je niet teveel nadenken over school in je vakantie, maar het is toch lekker om het nieuwe jaar goed voorbereid in te gaan zodat je niet gelijk achter loopt.

Met deze tips ben jij straks ready for study:

✏️ Bestel op tijd je nieuwe boeken. Iedereen moet namelijk nieuwe boeken hebben voor zijn nieuwe schooljaar, dus de levertijden kunnen wat langer zijn.

✏️ Controleer wat je nog over hebt van schoolspullen van vorig schooljaar. We weten allemaal die ene dag dat je lekker op pad gaat om nieuwe schriften, kaftpapier, pennen en andere handige schoolspullen aan te schaffen. Toch is het handig om vooraf even te checken of dat je alles van vorig schooljaar hebt gebruikt. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat je wat geld kan besparen! Bekijk daarom goed hoe veel je nodig hebt qua schriften en kaftpapier, vervolgens wat je nog over hebt en ga daarna op pad om het aan te vullen met nieuwe spullen.

✏️ Schaf een goede agenda aan. Een goede planning is het halve werk. Plannen zorgt ervoor dat je een overzicht krijgt van alles wat er moet gebeuren en wanneer dit af moet zijn. De grootste uitdaging is om je aan de planning te houden. Maar geloof me, wanneer je dat doet, creëer je veel rust voor jezelf en zal je niet achter de feiten aanlopen.

✏️ Regel op tijd je her-inschrijving. Het allerbeste is om dit te doen in de laatste weken voor je zomervakantie, dan hoef je er namelijk helemaal niet meer over na te denken. Maar toch heb je nog tijd om het te regelen in de vakantie. Erg belangrijk om dit te doen als je van plan bent om verder te gaan met je opleiding.

✏️ Is je OV kaart nog geldig? Iets wat je bijna dagelijks gebruikt (als je met het openbaar vervoer naar school reist) van september tot  juli, maar in de zomervakantie kijk je niet meer naar dat heilige kaartje. Toch even handig om te checken of dat hij nog geldig is, en anders snel een nieuwe aanvragen. Hier gaan namelijk een paar (werk)dagen overheen.

✏️ En vergeet vooral niet om te genieten van je welverdiende vakantie. Door nu lekker te relaxen en leuke dingen te doen, kan je straks met volle focus weer van start!

 

Welke handige tips hebben jullie nog?

 

Liefs, Shirley Zoë

Voorberieden op nieuw schooljaar

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.