Bananenmuffins

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 19:14

Vaak is het idee dat in een gezonde levensstijl geen muffins passen. Maar als we ze in een gezonder jasje steken, is het prima te doen! Pas geleden had ik 4 rijpe bananen over. Erg zonde dacht ik, en ik wilde ze niet weggooien. Eerste gedachte was eigenlijk om pannenkoeken te maken (lees hier meer over mijn bananenpannenkoeken), maar van 4 bananen werden dat wel erg veel pannenkoeken. En toen dacht ik, laat ik eens wat nieuws proberen.

Bananenmuffins recept

Eigenlijk ben ik vooral op mijn gevoel te werk gegaan, en geloof me, deze muffins wil je thuis bakken. Met nog geen 100 calorieën per muffin is dit een prima tussendoortje, of ontbijt, wat jij wilt! Ben je er klaar voor? Het recept is voor ongeveer 21 muffins.

Benodigdheden:

  • 4 rijpe bananen
  • 235 gram meel (naar keuze)
  • 4 eieren
  • 15 gram bakpoeder
  • Theelepel kaneel
  • Eetlepel ahornsiroop
  • 15 gram pure chocolade (85%)
  • Olijfolie, boter of kokosolie (om in te vetten)

Keukengerei:

  • Blender
  • Grote schaal
  • Muffinvormpjes of muffinbakvorm
  • Oven of airfryer
  • Garde
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Saté prikker

👩‍🍳Als eerste de oven voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens doe je de 4 rijpe bananen in de blender en zorg ervoor dat er geen stukjes meer inzitten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bananen te prakken op een bordje en het zo te gebruiken. Persoonlijk vind ik de stukjes banaan die je dan proeft in de muffin niet lekker. Maar ga jij daar goed op? Dan is dat ook een goede optie.

Wanneer de bananen goed zijn, gaan die samen met het meel en de eieren in een grote schaal. Met garde mix je dit door elkaar totdat het een glad beslag is geworden. Nu kan het bakpoeder, de kaneel en de ahornsiroop erbij en dit mix je erdoorheen.

Gebruik de snijplank en het scherpe mes om de chocolade in kleine stukjes te hakken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van 85% pure chocolade. Het is mogelijk om andere chocolade te gebruiken, alleen houd er dan rekening dat er calorieën bijkomen. De chocolade mix je ook door het beslag heen en dan is het tijd om het beslag te gaan verdelen over de vormpjes of de bakvorm.

Bij gebruik van een bakvorm zal deze eerst even beetje ingevet moeten worden met boter, olie of kokosolie. Zo maar een klein beetje is voldoende. Zelf gebruik in een keukenpapiertje om het uit te wrijven.

De bananenmuffins moeten zo’n 10 a 12 minuten in de oven op 180 graden. In de airfryer gaat het vaak wat sneller! Houd ze tussendoor in de gaten. Met een saté prikker kan je in één van de muffins prikken en als er geen ‘nat’ beslag aan zit, zijn de bananenmuffins klaar!

Het is niet nodig om ze lang af te laten koelen. Ze zijn namelijk erg lekker als ze nog warm zijn!

Genieten maar!

 

Liefs, Shirley Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.