Feestdagen om de hoek, hoe blijf je 'gezond' eten?

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 12:58

Ondanks het feit dat ik de zomer heerlijk vind. Oprecht kan genieten van de zon die mijn huid opwarmt, word ik ook ontzettend enthousiast van de feestdagen! Sinterklaas  met al die lekkernijen en dan kerst. Kerst is voor mij zo geweldig. Kerstboom, lichtjes, cadeautjes en eten, heel veel eten. Als laatste is oud&nieuw niet iets om te vergeten. Maar al die lekkernijen, eetpartijtjes en meerdere dagen een bomvolle buik kunnen ervoor zorgen dat je bang bent dat je huidige progressie ‘verpest’ wordt.

Je bent namelijk zo goed bezig, en dan loop je door de supermarkt en staan er containers vol met pepernoten, chocolade kruidnoten en chocoladeletters. Vervolgens gezellige kerstdagen met brunches, diners en heel veel toetjes. En dan oudejaarsdag met oliebollen, appelbeignets en champagne.

Maar stel je eens voor, dat je niet mee zou doen met pakjesavond om geen pepernoten te eten, dan zou je dus ook een gezellige avond met familie en/of vrienden mislopen. Alleen maar door de gedachte dat de pepernoten je progressie in de weg zullen zitten. Of met kerst. Alle gezelligheid, cadeautjes, familie, vrienden, liefde en lichtjes. Dat wil je niet missen omdat je wellicht iets te veel zou eten.

Iedereen eet meer tijdens de feestdagen. Maar dat zou niet in de weg moeten staan van de geweldige herinneringen die je overhoudt. Dat zijn namelijk de dingen waar je het gelukkigst van wordt. En dit is wetenschappelijk bewezen.

Dus ik ga niks schrijven over hoe je ‘gezond’ kan eten tijdens de feestdagen. Omdat je gewoon moet genieten tijdens deze dagen en niet na moet denken over de extra calorieën. Wat ik je wel zou willen adviseren is om lekker te bewegen. Maak een lange wandeling. Ga naar de sportschool. You will feel amazing, en hebt weer herinneringen om je aan vast te houden.

Dus lieve lieve mensen, eet die kruidnoten, dat toetje na het kerstdiner en neem een extra oliebol. Life is short. Die extra calorieën staan je niet in de weg. Je pakt je normale routine gewoon weer op tussen de dagen door en daarna. Ga vooral niks compenseren, geloof me dat is niet nodig. Na een paar dagen volledig gezond ben je ook niet een paar kilo afgevallen. Balans en geduld, en feestdagen passen daar gewoon in.

 

Liefs, Shirley Zoë


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.