(Ex) paardenmeisje

Gepubliceerd op 15 augustus 2021 om 21:40

Van mijn 6de tot aan mijn 19de heb ik paardgereden. Dit was mijn leven en hier heb ik ontzettend veel lessen uit gehaald. Ik heb altijd op de manege gereden en op ten duur mijn eigen pony hier gestald.

Ik ben begonnen op manege pony's en daarnaast heb ik ook jaren een verzorg pony gehad. Bart was een eigenwijze, maar hele lieve shetlander waar ik ontzettend veel mee heb gedaan. Strandritten, bosritten, wedstrijden, paarden vierdaagse, noem maar op. 

Voor mijn 10de verjaardag kreeg in mijn eigen pony, Gentl. Hij was voordat hij bij mij kwam mishandeld en heb echt zijn vertrouwen moeten winnen door geduldig te zijn en blijven. Op ten duur waren we beste vriendjes en had ik veel pony pret. Na 3 jaar ponyrijden was ik toe aan meer en wilde ik graag wedstrijden gaan rijden, met Gentl kon dit niet dus is hij verhuisd naar een vriendinnetje van mij en daar geniet hij nog elke dag van zijn leventje.

Na Gentl kwam mijn eigen paard, Chivalda. Met haar heb ik veel bereikt en gedaan. In de dressuur zijn we tot en met het Z1 gekomen, maar ook veel pret gemaakt op onze vakanties in Drenthe.

In 2018 was ik klaar met mijn MBO-opleiding en wist ik dat ik nog een HBO-opleiding wilde gaan doen. Mijn leven werd steeds drukker en voller, waardoor ik toen het besluit heb genomen om te stoppen met paardrijden en Chivalda te verkopen. Ze staat nu in Zweden en heeft een heerlijk leven.

Door het paardrijden en het hebben van eigen paarden heb ik veel geleerd. Als eerste de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken. Het zorgen voor je paard en hier tijd voor maken. Daarnaast het plannen van je dagen en weken. Toen ik jong was, was plannen wat minder belangrijk. Maar naast een opleiding en een vaste relatie, moest alles goed gepland worden. Verder het leren te luisteren naar je gevoel. Dieren kunnen niet terug praten en daardoor moest ik goed naar de non-verbale communicatie kijken en af gaan op mijn gevoel. 

Ik kijk goed terug op mijn paardenpret en zal het altijd prachtige dieren vinden.

 

Liefs, Shirley Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.