Feestdagen om de hoek, hoe blijf je 'gezond' eten?

Ondanks het feit dat ik de zomer heerlijk vind. Oprecht kan genieten van de zon die mijn huid opwarmt, word ik ook ontzettend enthousiast van de feestdagen! Sinterklaas  met al die lekkernijen en dan kerst. Kerst is voor mij zo geweldig. Kerstboom, lichtjes, cadeautjes en eten, heel veel eten. Als laatste is oud&nieuw niet iets om te vergeten. Maar al die lekkernijen, eetpartijtjes en meerdere dagen een bomvolle buik kunnen ervoor zorgen dat je bang bent dat je huidige progressie ‘verpest’ wordt.

Lees meer »

Bananenmuffins

Vaak is het idee dat in een gezonde levensstijl geen muffins passen. Maar als we ze in een gezonder jasje steken, is het prima te doen! Pas geleden had ik 4 rijpe bananen over. Erg zonde dacht ik, en ik wilde ze niet weggooien. Eerste gedachte was eigenlijk om pannenkoeken te maken (lees hier meer over mijn bananenpannenkoeken), maar van 4 bananen werden dat wel erg veel pannenkoeken. En toen dacht ik, laat ik eens wat nieuws proberen.

Lees meer »

Tomatensoep, kippensoep & champignonsoep

De zondag vind ik echt een heerlijke dag. Wakker worden zonder wekker. Een heerlijke dag in het voorruitzicht zonder verplichtingen en kijken wat de dag brengt. Dit is dan ook echt mijn motto om de zondag zo te houden. Een vast ritueel die mijn vriend en ik hebben is om iedere zondag lekker soep te eten met een borrelplankje erbij. Ik maak zelf verse tomatensoep, champignonsoep of kippensoep.

Lees meer »

Mijn favoriete ontbijtrecepten

De dag beginnen met een heerlijk ontbijtje. Voor mij is ontbijten echt top en ik vind het ook erg leuk om een beetje te experimenteren met verschillende ontbijtrecepten. Door mijn PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) heb ik ook geleerd om creatief te zijn met het ontbijt. 

Lees meer »