Zoë's Diary #1 - Afstuderen is begonnen

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 17:42

Lief dagboek,

 

Ik kan me nog goed herinneren toen ik mavo advies kreeg op de basisschool en dat er regelmatig tegen mij werd gezegd op de mavo en het mbo dat een hbo opleiding er voor mij niet in zat. Gelukkig waren er ook mensen om mij heen die wel in mij geloofden, maar toch voelt het een beetje als bewijzen wanneer je er dan daadwerkelijk voor kiest om verder te gaan studeren op het hbo. Mijn passie voor toerisme heeft ervoor gezorgd dat 4 jaar hbo mij goed zijn afgegaan. Maar we gaan er niet om heen draaien dat je vanaf dag 1 toeleeft naar het moment dat je gaat beginnen met je scriptie. Ik wel tenminste. Zo spannend. Wat ga ik uiteindelijk onderzoeken, en voor welk bedrijf. 

7 februari was het dan echt zo ver. Startpunt van de laatste fase school ever. Want nee geen intentie om hierna verder te gaan met een studie. Een leuk bedrijf #check, een opdracht #check, een GO op mijn voorstel #geencheck. Shit, dat was echt hard balen. Bij mij op school schrijf je een voorstel, wat gelijk ongeveer de eerste 4 hoofdstukken zijn van je scriptie, en die wordt bekeken door een andere docent en die moet hem goedkeuren. Ik ga er niet om heen draaien dat ik echt heel hard baalde toen ik het mailtje ontving dat ik nog geen GO had gekregen op mijn voorstel. Op zo'n moment voelt het een beetje als falen. Ik heb me eerst een paar dagen erg druk lopen maken, maar wel alvast begonnen met meewerken bij mijn bedrijf. En toen viel het kwartje gewoon. Ik ben nu achteraf wel blij dat het is gegaan zoals het is gegaan. Iets met het lot!? Maar goed, het kwartje was gevallen. Ik snapte de feedback beter en zag helemaal voor me hoe ik het wilde gaan doen. En nu heb ik wel een officiële Go gekregen en gaat mijn onderzoek van start. Ik kan niet te veel zeggen, maar het wordt echt vet en kan mijn creativiteit ook goed gaan gebruiken! Happy me.

Nu twee weekjes naar kantoor geweest. Zo fijn om weer een ritme te creëren in mijn leven. Drie dagen kantoor, twee dagen thuis aan mijn onderzoek, zes keer sporten, mealpreppen, één keer grote boodschap en alles helemaal under contrule. Nee joke, soms wel soms niet. Best gek eigenlijk hoe je soms zo het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan, en de volgende dag alles (woord voor zeer onprettig) is. Maar we dwalen af. Dus naar kantoor, dat vind ik dus helemaal leuk. Allemaal leuke mensen, jezelf leuk aankleden en de hele dag bezig zijn met reizen! 🤩 When you know, you know.

Een feit is dat ik 30 mei de deadline heb. Fingers crossed & goodluck to iedereen die ook bezig is met afstuderen.

 

Liefs,

Zoë💜

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.