Zoë’s Diary #4 - Disneymagie💫

Gepubliceerd op 4 augustus 2022 om 11:57

Lief dagboek,

Vorige week heb ik weer zelf de Disneymagie mogen ervaren. Laatste keer dat ik voet zette op het park was ik 8 jaar, nu 15 jaar later was het nog even magisch. De ervaring was wel even net was anders natuurlijk, maar toch heeft het iets speciaals. Samen met mijn lieve vriend, mama, broer, vriend van mijn mama en zijn zoontje van 8. 

We gingen half 5 in de ochtend rijden en waarschijnlijk door de lichte enthousiasme heb ik niet geslapen. Naar mijn gevoel duurde het wel mega lang om er te komen. De wegen door België en Frankrijk zijn niet perse de meest prettige om te rijden. Niet dat ik achter het stuur zat hoor, maar veel flitsers, tolwegen en slecht wegdek. Eenmaal aangekomen was ik het al weer vergeten. We verbleven in het Cheyenne hotel waar alles gestyled en ingericht is naar de Toy Story films. Het was oprecht een leuk hotel. Ik wist dat we niet veel luxe moesten verwachten. Alles wat we nodig hadden was aanwezig. We hadden de optie om met de shuttlebus naar het park te gaan, maar met ongeveer 10 minuten lopen waren we er ook. De rivier volgen, langs het onlangs gerenoveerde Hotel New York welke nu in Marvel stijl is. Als groot Marvel fan vond ik dat helemaal fantastisch. Je loopt langs grote beelden van Captain Marvel, Iron Man en Black Panther (daar moet ik natuurlijk even mee op de foto). Kijk je naar links dan heb je prachtig uitzicht op Disney Newport Bay Club met het water ervoor. Vooral in de ochtend geeft dit echt dromerige vibes. 

De eerste dag gingen we naar Disneyland Park & de tweede dag hebben we beide parken gedaan. Als je richting Disneyland Park loopt, loop je eerst langs een grote fontein waar je de muziek hoort uit bijvoorbeeld de film van Sneeuwwitje en vervolgens onder het Disneyland Hotel door. Ik vind het eigenlijk bijzonder dat dit kleine stukje al zo magische kan zijn. Dat is toch echt de kracht van Disney, de aandacht voor de kleinste details. We zijn volgens mij iedere souvenirwinkel in geweest en natuurlijk ook souvenirs meegenomen. Baby Groot als knuffel (deze staat nu op mijn bureau om mij dagelijks aan de Disney magie te herinneren), een mok voor mijn theetjes op werk, sleutelhangers (daar kan je er nooit genoeg van hebben toch?), sieraden, Disney tekenboeken, Minnie oren (DUH) en een eigen ontworpen Lego Poppetje. 

De volgende keer gaan we wat langer zodat we iets rustiger aan kunnen doen. Maar we hebben veel gezien. Wat het een stuk makkelijker maakte was de Disney app waar ook de wachttijden op te zien zijn en waar je een fastpass kan kopen voor bepaalde attracties. Blijkbaar kan je ook een pas kopen voor een hele dag waar je overal 1 keer in de 'snelle' rij kan staan. Als we weer in het hoogseizoen gaan, is dat het zeker waard. 

Op de terugweg heb ik wel een klein tukkie gedaan. Pas toen ik thuis in bed lag echt geslapen. Maar weinig mensen hoeven niet te plassen tijdens een lange autotocht. Mijn broer was zo slim geweest om zelf een wc rol mee te nemen. Op de terugweg gingen we dus ergens stoppen om te plassen, maar het tankstation zelf was al dicht en ja wat doe je dan. Voor de mannen is het een stuk makkelijker, maar voor ons vrouwen niet. Er was 1 beschut plekje, toen ik daar eenmaal was aangekomen was er goed te zien dat ik niet de enige was die wel eens onderweg moest stoppen. Ik had nog niet eerder een plek gezien waar er zoveel poep bij elkaar lag. Niet van plan om te riskeren om daar in te staan (als dat aan je schoenen zit in de auto, bah bah), ging ik maar wat verderop. Alleen mijn wc-rol rolde zo onder mijn arm vandaan. Ik hoef niet uit te leggen waar deze precies terecht kwam...

Fantastische herinneringen, souvenirs en foto's over gehouden aan deze ervaring.

Disney, tot snel.

Liefs, Shirley Zoë

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.