Zoë's Diary #3 - On the road 🏎️

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 16:16

Lief dagboek,

 

Een groot gedeelte van mijn leeftijdsgenoten vinden het heerlijk om auto te rijden. Overal heen touren, de snelweg op en af, door de stad heen en ga maar door. Ik ben niet zo, en vind autorijden helemaal niet zo leuk. Voor een lange tijd reed ik alleen maar over mijn eilandje Goeree Overflakkee waar je niet harder dan 80 km per uur rijdt. Ik ben degene in de auto die graag op de bijrijdersstoel zit om lekker om mij heen te kunnen kijken, muziek te regelen, non stop te kletsen, eten en drinken te pakken voor mezelf en degen die rijdt en bij andere mensen in de auto te kijken (dit doen we allemaal toch?). Dus je snapt wel dat als ik zelf een lange rit moet maken dat ik me snel ga vervelen. 

Nu ik aan het afstuderen ben, rijd ik iedere week zo'n 3 dagen naar Rotterdam en weer terug. Gelukkig hoef ik niet de hele stad door. Maar wel gewoon 270 kilometer per week over de snelweg. Dat is echt heel wat voor mij. Daarom ben ik oprecht trots dat ik nu al zo'n 1.800 veilige kilometers heb gemaakt. Zo fijn om tijdens het rijden naar Q-music te luisteren. Op de heenreis de ochtendshow met Mattie & Marieke en op de terugreis Domien. Ik kan er altijd om lachen en dat houd het leuk.

Kijk verder wil ik niet te lang doorgaan over de mensen op die weg die een beroerd inschattingsvermogen hebben. Wanneer je 100 km mag rijden, ga dan geen 70 km rijden. Het is niet perse veiliger ofzo. Doe gewoon allemaal je lichten aan, ook al denk je 'dat hoeft niet want het is overdag'. En dan als laatste wanneer je auto rijdt, let dan gewoon op de weg. Het is te goed zichtbaar wanneer mensen met hun telefoontje bezig zijn. 

Vind het wel heel bizar dat de prijzen voor benzine langs de snelweg zo-véél hoger zijn dan bijvoorbeeld bij ons in het dorp. Dus voor iedere een tipje, tank op tijd en niet langs de snelweg. 

Liefs, Shirley Zoë

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.